חיסונים : גיל 8 שבועות, הגור צריך לעבור סדרה של שני חיסוני מרובע בהפרש של חודש ביניהם. עד סוף תקופת החיסונים לא כדאי להוציא את הגור מהבית עקב סכנת הידבקות במחלות גורים שעלולות להיות קטלניות. ניתן להוציא את בע"ח לחצר סגורה. כשאתם מגיעים איתו למרפאה- רק על הידיים, לא להניח אותו על הרצפה (או על שום מקום אחר) בשום שלב עד תום סדרת החיסונים.חיסון כלבת : חיסון כלבת בחתולים איננו חיסון חובה. הוא ניתן בגיל שלושה חודשים. חשוב לציין כי בחתולים קיים סיכון של התפתחות גידול באזור ההזרקה.טיפול נגד תולעי מעיים: הטיפול נגד תולעי מעיים בפעם הראשונה ינתן בהפרש של 10 ימים אחד מהשני. לאחר מכן ניתן טיפול תילוע מניעתי אחת לחצי שנה. במקרה נגיעות בתולעי מעיים, מומלץ לבצע שני טיפולים עוקבים בהפרש של 10 ימים האחד מהשני. יש לבצע טיפול משולב נגד תולעי מעיים וכן טיפול נגד פרעושים משום שמחזור ההדבקה קשור האחד בשני.טיפול נגד פרעושים וקרציות : מאוד חשוב לטפל נגד פרעושים וקרציות, גם בחתולים! אפשרויות הטיפול הן שונות ומגוונות; קיימות אמפולות אותן מטפטפים ישירות על העור באזור העורף והחומר מתפשט עם שומן העור על פני הגוף. קיימים גם קולרים לטיפול היעיל למשך 7-8 חודשים. את האמפולות יש לשים כל 3-4 שבועות!!!לא כדאי להתפתות לקנות תכשירים אחרים נגד פרעושים וקרציות ללא ייעוץ וטרינרי- לרוב הם פשוט לא עובדים!מזון: בשוק קיימים אין ספור סוגי מזון. יש להקפיד על מזון המיועד לגורי חתולים מומלץ לא לפנק במזון ביתי. המזון המסחרי לגורים מספק את כל הצרכים התזונתיים של הגור ואין שום צורך בתוספת. הכמות המומלצת ליום רשומה על שק המזון, כדאי לחלק לו את הכמות היומית למס' ארוחות בהתאם לגיל. במידה ואתם מחליפים מזון לגורים של חברה אחרת- עשו את השינוי בהדרגה לאורך כמה ימים, עדיף לא לעבור בפתאומיות ממזון למזון. לשים מים נקיים וטריים בקרבת המזון.אין לתת שום תרופה ללא ייעוץ וטרינרי (למשל אקמול).טיפים נוספים:- הגור זקוק לפינה משלו. יש להכין מקום שקט ונקי עבורו.- יש לדאוג לארגז צרכים ולנקות מדי יום.- מומלץ להעשיר את סביבת הגור בגירויים ומשחקים. מומלץ לרכוש משטח גירוד.
חיסונים : גיל 8 שבועות, הגור צריך לעבור סדרה של שני חיסוני מרובע בהפרש של חודש ביניהם. עד סוף תקופת החיסונים לא כדאי להוציא את הגור מהבית עקב סכנת הידבקות במחלות גורים שעלולות להיות קטלניות. ניתן להוציא את בע"ח לחצר סגורה. כשאתם מגיעים איתו למרפאה- רק על הידיים, לא להניח אותו על הרצפה (או על שום מקום אחר) בשום שלב עד תום סדרת החיסונים.
חיסון כלבת : חיסון כלבת בחתולים איננו חיסון חובה. הוא ניתן בגיל שלושה חודשים. חשוב לציין כי בחתולים קיים סיכון של התפתחות גידול באזור ההזרקה.
טיפול נגד תולעי מעיים : הטיפול נגד תולעי מעיים בפעם הראשונה ינתן בהפרש של 10 ימים אחד מהשני. לאחר מכן ניתן טיפול תילוע מניעתי אחת לחצי שנה. במקרה נגיעות בתולעי מעיים, מומלץ לבצע שני טיפולים עוקבים בהפרש של 10 ימים האחד מהשני. יש לבצע טיפול משולב נגד תולעי מעיים וכן טיפול נגד פרעושים משום שמחזור ההדבקה קשור האחד בשני.
טיפול נגד פרעושים וקרציות : מאוד חשוב לטפל נגד פרעושים וקרציות, גם בחתולים! אפשרויות הטיפול הן שונות ומגוונות; קיימות אמפולות אותן מטפטפים ישירות על העור באזור העורף והחומר מתפשט עם שומן העור על פני הגוף. קיימים גם קולרים לטיפול היעיל למשך 7-8 חודשים. את האמפולות יש לשים כל 3-4 שבועות!!!
לא כדאי להתפתות לקנות תכשירים אחרים נגד פרעושים וקרציות ללא ייעוץ וטרינרי- לרוב הם פשוט לא עובדים!
מזון: בשוק קיימים אין ספור סוגי מזון. יש להקפיד על מזון המיועד לגורי חתולים מומלץ לא לפנק במזון ביתי. המזון המסחרי לגורים מספק את כל הצרכים התזונתיים של הגור ואין שום צורך בתוספת. הכמות המומלצת ליום רשומה על שק המזון, כדאי לחלק לו את הכמות היומית למס' ארוחות בהתאם לגיל. במידה ואתם מחליפים מזון לגורים של חברה אחרת- עשו את השינוי בהדרגה לאורך כמה ימים, עדיף לא לעבור בפתאומיות ממזון למזון. לשים מים נקיים וטריים בקרבת המזון.
אין לתת שום תרופה ללא ייעוץ וטרינרי (למשל אקמול).
טיפים נוספים:
– הגור זקוק לפינה משלו. יש להכין מקום שקט ונקי עבורו.
– יש לדאוג לארגז צרכים ולנקות מדי יום.
– מומלץ להעשיר את סביבת הגור בגירויים ומשחקים. מומלץ לרכוש משטח גירוד.